Reteta bunicii
30Ian/091

Ingrediente
2 gutui, 30 g faina, 50 g zahar, 50 g untdelemn, 50 g unt, sare

Mod de preparare
Gutuile se rad prin razatoarea cu gauri mari si se fierb cu apa cat le acopera, timp de 20 minute. Intre timp, separat, se amesteca faina cu zaharul intr-o tigaie pe foc pana incepe a se carameliza, apoi se adauga untdelemnul si se stinge cu zeama de la gutui. Se lasa sa fiarba pana se dizolva caramelul, amestecandu-se. Se potriveste la gust de zahar si sare, se adauga pireul de gutui si untul.
Sosul se serveste la tot felul de fripturi si la alte preparate din cartofi, fainoase, precum si la rasoale mai grase si la vanat de pasare.

Autor Bunica

Comentarii (1) Trackbacks (0)
  1. Ador sosurile dulci.De obicei, de Craciun prepar sos de gutui, dar cu gutui din compot, de coacaze si de visine.Merg super cu friptura , rasol,
    sau  rulade de carne .


Leave a comment

Niciun trackback.