Reteta bunicii
30Ian/090

Sos de hrean crud

Ingrediente 1-2 bucati hrean, 50-100 g otet, zahar, sare. Mod de preparare Hreanul curatat se rade intr-un castron acoperit, adaugand eventual zahar si sare dupa gust. Se mai opareste cu 2-3 linguri de supa fara grasime, adaugandu-se otet si sare dupa gust. Prin oparire hreanul isi mai pierde din tarie.

30Ian/090

Sos de hrean cu smantana

Ingrediente 50 g unt, 1-2 bucati hrean, 30 g faina, 200 g smantana, 300 g supa de carne, otet, 1/2 foaie de dafin, piper, sare. Mod de preparare Din 25 g unt, faina si supa se face un sos alb; cu restul de 25 g unt se brezeaza hreanul, la care se adauga 2-3 linguri […]

28Ian/090

Sos de hrean

Ingrediente 25 g unt, 40 g faina, 600 g supa de carne, 200 g hrean, otet, zahar, sare. Mod de preparare Se incalzeste untul intr-o tigaie la foc mic, se adauga faina, se incorporeaza timp de 1 minut, apoi se stinge cu supa de carne; se lasa sa fiarba, apoi se adauga hreanul ras care […]