Reteta bunicii
6Feb/090

Aveti nevoie de  o caserola cu ficatei de pui, cateva felii de bacon, un mar.

Va propun doua moduri extrem de simple pentru prepararea ficateilor, in aceeasi tava si anume ficatei inveliti in bacon si ficatei pe petale de mar.

Ambele variante sunt delicioase, ficatul capatand arome diferite in functie de combinatia aleasa.  Din jumatate de caserola, se ia cate o bucata de ficat, se inveleste in bacon si se prinde cu o scobitoare, apoi se aseaza in tava. Se spala marul si se taie felii mari, rotunde, care se pun in tava, iar deasupra lor se aseaza ficateii ramasi .
Se da tava la cuptor, 20-30 min la foc mediu, avand grija sa se scoata mai intai ficateii pusi pe mar, altfel acestia se vor praji prea tare iar marul se va lipi de tava.

Se servesc cu cartofi piure, combinatia intre marul dulce si ficateii amarui fiind deosebita!! Ficateii inveliti in bacon se pot servi si reci.


Autor Bunica

Comentarii (0) Trackbacks (0)

Niciun comentariu


Leave a comment

Niciun trackback.