Reteta bunicii
13Oct/090

Ingrediente

gogosari, otet, piper boabe, sare, o lingura miere de albine sau 2 linguri de zahar, foi de dafin, boabe de mustar.

Mod de preparare

Se iau gogosari proaspeti, frumosi si nepatati, se spala, apoi se sterg. Se aseaza frumos in borcane, se se toarna deasupra otet preparat astfel: daca otetul este de 9 grade se amesteca 1L de otet cu 1L de apa, iar daca este de 4-5 grade nu se mai adauga apa. Otetul se fierbe adaugandu-se o lingura cu miere de albine sau 2 linguri de zahar, foi de dafin, piper boabe si 50 g sare, la un litru de otet. Se da un clocot si cat e cald se toarna peste gogosari.

Se pun boabe de mustar intr-o bucatica de tifon, deasupra, ca sa nu faca floare. Se leaga borcanul cu celofan sau se inchide cu capac si se pastreaza la racoare.

Autor Bunica

Comentarii (0) Trackbacks (0)

Niciun comentariu


Leave a comment

Niciun trackback.