Reteta bunicii
11Dec/090
Varza

Ingrediente

16 ardei grasi, 2 morcovi, 1 telina mare si cateva frunze, 2 kg varza alba, 1 varza rosie, 2 linguri otet, 1 plic de Pikant fix dulce-acrisor Dr. Oetker, 2 l apa, zeama stoarsa din varza, 4 linguri de zahar.

Mod de preparare

Varza alba si cea rosie se taie foarte subtire si se amesteca cu putina sare ca sa se inmoaie. Morcovii si telina se dau prin razatoare, se toaca marunt frunzele de telina si totul se amesteca cu varza stoarsa. Ardeii se spala bine, li se decupeaza un capacel la codita, se curata de seminte si se umplu cu varza, fara sa se sparga ardeii, dupa care se aseaza in borcan. Se pune apa la fiert cu restul de sare, zahar, piper boabe, putin chimen, cu foaia de dafin si cu zeama stoarsa de la varza. Se da in clocot, se adauga pliculetul Dr. Oetker si compozitia rezultata se toarna in borcane peste ardei.


Autor Bunica

Comentarii (0) Trackbacks (0)

Niciun comentariu


Leave a comment

Niciun trackback.