Reteta bunicii
30Ian/090

Ingrediente
5 kg visine, 1,750 kg zahar tos, 1,5 l alcool de 80 grade.

Mod de preparare
Se curata de codite visine proaspete si tari si se spala bine. Intr-o sticla mare (de cca 8-10 kg), se pune un strat mai gros de visine apoi un strat de zahar si asa mai departe pana se termina visinele. Pe fundul sticlei nu se pune zahar pentru ca se dizolva greu.
Cine doreste, pune in sticla si un pumn de samburi de visine zdrobiti cu totul in piulita. Se leaga sticla la gura cu un sifon si se lasa la soare pana se dizolva tot zaharul.
Se adauga apoi alcool de 80 grade astfel incat visinata sa aiba circa 30 grade alcool. Se astupa sticla cu un dop de pluta si se pastreaza la loc uscat si racoros.

cherry-syrup.jpg

Inveseleste-ti bucataria cu o floricica tic-tac!

Autor Bunica

Comentarii (0) Trackbacks (0)

Niciun comentariu


Leave a comment

Niciun trackback.